K tisku dokumentu otevřete ve wordu - ZDE (vel. souboru 30 kB)




V  Ý  Z  V  A !

Ve čtvrtek dne 16.6.2011 se uskuteční 24 hodinová stávka v dopravě, kterou vyhlásila Koalice dopravních odborových svazů. Tato stávka je namířena zejména proti důchodové loupeži a odchodu do důchodu v sedmdesáti letech, proti likvidaci benefitů, kšeftování se zdravím, proti korupci a rozkrádání peněz z veřejných rozpočtů a především proti zákeřným reformám, jež poškodí většinu občanů ČR.

Zároveň se uskuteční ve čtvrtek dne 16.6.2011 od 9.00 hodin na Palackého náměstí v Praze protestní mítink ČMKOS a ASO na podporu stávky v dopravě.

Citovaná celodenní stávka OS v dopravě zastaví na celém území ČR železniční dopravu od 0.00 hodin do 24.00 hodin a zároveň nepojede MHD v Praze a na území Brna. Bylo rozhodnuto, že avizovaná blokáda silnic nakonec nebude provedena.

Vyzýváme odboráře a zaměstnance veřejných služeb a správy k zabezpečení osobní podpory stávkujícím železničářům a ostatním zaměstnancům v dopravě v místě bydliště, zejména přímo na nádražích, kde budou zastaveny vlaky.

Vzhledem k tomu, že nebudou organizovány blokády příjezdových komunikací v Praze, vyzýváme odboráře a zaměstnance zejména z Prahy a okolí k aktivní účasti na zmíněném mítinku. Předpokládaná délka trvání tohoto mítinku je cca 45 minut.

Nesouhlasíte s vládními reformami? Podporujete stávku v dopravě? Přijďte 16.6.2011 v 9.00 hodin na Palackého náměstí v Praze!

Zároveň vyzýváme všechny zaměstnance veřejných služeb a správy, aby svoji osobní podporu této stávce vyjádřili např. vylepením letáku „Podporujeme stávku“ na svém pracovišti, označením se trikolórou, zasláním e-mailu vyjadřujícího nesouhlas s vládními reformami členům vlády nebo přímo symbolickým přerušením práce.

Vyjádřete osobní podporu stávce!

Ing. Jan Rovenský, v.r.
předseda
Odborový svaz státních orgánů a organizací

Pavel Bednář
1. místopředseda odborového svazu
státních orgánů a organizací

Petr Vydra
2. místopředseda odborového svazu státních orgánů a organizací