Stáhněte si dokument jako zip soubor

Otevřete si dokument ve Wordu

Dotazy? Pište na náš e-mail

Informace předsedkyně pro NOS č. 18

1. OS obdržel k připomínkám návrh nařízení vlády, kterým se stanoví stupnice základních tarifů pro příslušníky bezpečnostních sborů na rok 2008. Navrhovanou právní úpravou se realizuje zmocnění k vydání nařízení vlády obsažené v §115 zákona č.361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, v platném znění. Návrh ponechává úroveň obou stupnic základních tarifů pro příslušníky bezpečnostních sborů pro rok 2008 na úrovni roku 2007. To znamená, že tarifní stupnice nebudou, dle návrhu, valorizovány. Důvod, dle předkladatele, spočívá v navýšení objemu mzdových prostředků pro rok 2008 pouze o 1,5%. V době uzávěrky NOS není ještě k dispozici stanovisko OS.

2. Jak jsme již opakovaně informovali v předchozích číslech NOS nebudou pro rok 2008 valorizovány stupnice platových tarifů, které jsou přílohami nařízení vlády č.564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. OS ve věci bude jednat s ministrem práce a sociálních věcí. Objem prostředků na platy, po nízkém navýšení o pouhých 1,5% neumožňuje významnější valorizaci platových tarifů.

3. OS obdržel v rámci meziresortního připomínkového řízení návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č.37/2003 Sb., o odměnách za výkon funkce členům zastupitelstev, ve znění pozdějších předpisů. Ministerstvo vnitra navrhuje s účinností od 1.1.2008 navýšení stávajících odměn členů zastupitelstev územních samosprávných celků (uvolněných i neuvolněných) o 5%.Termín pro zaslání připomínek OS je 27.10.2007.

4. Upozorňujeme všechny ZO, že pro organizační v dalším čísle NOS (dvojčíslí NOS 19-20) bude zveřejněna metodická pomůcka - vzor návrhu kolektivní smlouvy složky územních samosprávných celků a vzor návrhu kolektivní smlouvy pro organizační složky státu a příspěvkové organizace. Na základě požadavku ZO lze příslušný vzorový návrh kolektivní smlouvy již nyní zaslat elektronicky. Případné žádosti je zapotřebí zaslat výhradně na e-mail adresu: statorg@cmkos.cz .










V Praze dne 15.10. 2007

Alena Vondrová
předsedkyně OS